Ferrari werkt nu al aan de wagen voor 2012

Het lijkt misschien zeer vroeg, maar toch is Ferrari al begonnen aan de ontwikkeling van de bolide voor volgend seizoen. Dit wil echter zeker niet zeggen dat de Ferrari 150° Italia wordt opgeofferd, zo staat er te lezen op de website van de Spaanse sportkrant Marca.
De Ferrari 150° Italia zal binnenkort immers beschikken over een hele resem aan updates. Zo staan er verbeteringen voor de voor- en achtervleugel gepland. Ook het koetswerk, de uitlaat en de bodem van de wagen worden grondig herbekeken. De ontwikkelingen aan de nieuwe wagen bevinden zich nog in de allereerste stadia. Het volledige nieuwe model zou binnen een half jaar ongeveer al voltooid moeten zijn. Het chassis van de nieuwe wagen wordt immers gecertificeerd aan het einde van het jaar en de tests omtrent de veiligheid van het chassis volgen al in februari.

“Bij de start van de ontwikkelingen hebben we vlolop gepraat over de problemen die dit jaar optraden zodat ons nieuw project beter zou zijn. De wagen van 2012 zal een ontwikkelingsprogramma hebben parallel aan dat van de wagen van dit jaar en op dit moment wordt er al aan het chassis, de versnellingsbak, de ophanging en het koelsysteem gewerkt,” verklaarde Nikolas Tombazis, hoofd van de ontwerpafdeling bij Ferrari.

Hopelijk worden de problemen met de windtunnel dan zo snel mogelijk opgelost zodat ze niet met dezelfde problemen te kampen krijgen als met de wagen van dit seizoen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print