Sutil in nauwe schoentjes

Adrian Sutil heeft zich in de nesten gewerkt bij een incident na de GP van China. Als de zaak nog een staartje krijgt, bestaat zelfs de kans dat hij zijn superlicentie kwijtgeraakt.
Het één en ander is een gevolg van een handgemeen tussen Sutil en Eric Lux, de CEO van Genii Capital, de huidige eigenaars van Lotus Renault GP. Bij de feestelijkheden van de overwinning van Hamilton, kwam het tot een incident tussen Sutil en Lux waarbij Sutil een glas kapotsloeg en ermee in de nek van Lux sneed.

Het nogal explosieve karakter van de Duitser zou hem nu dus wel eens zuur kunnen opbreken want Lux overweegt niet enkel gerechtelijke stappen, maar ook om een rapport in te dienen bij de FIA. Deze laatsten zijn voorlopig niet betrokken in de zaak, maar eenmaal zo een rapport wordt ingediend, zijn ze verplicht om de zaak te onderzoeken.

Dat zou op zijn beurt er dan weer toe kunnen leiden dat Sutil zijn superlicentie kwijtraakt, zeg maar het rijbewijs voor een F1 piloot. Anderzijds zou hij ook wel eens voor een strafrechtbank kunnen verschijnen wanneer dan door Lux klacht wordt neergelegd bij de politie.

Hoe dan ook is de kans dat Sutil zijn seizoen bij Force India zal afmaken, ineens wel heel klein geworden. Zijn lot ligt momenteel in de handen van Eric Lux en heeft dat eigenlijk alleen aan zichzelf te danken.
a:1:{s:9:”file_name”;s:14:”d11tur1825.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print