Teams stemmen tegen wijzigingen in reglementen

De FOTA heeft tegen de nieuwe reglementen gestemd met betrekking tot de wijzigingen in de bodemplaat. Die wijzigingen zijn voorzien voor het seizoen 2013.
image

Naast de herintrede van de turbomotor in 2013, kondigde de FIA in december ook aan dat de bodemplaat een grondige wijziging zou ondergaan om zo een bodemplaat met grondeffect te creëren. De teams hebben zich echter tegen dit voorstel gekant uit vrees voor te hoog oplopende kosten.

De teams zeggen dat je ook met een kleine wijziging aan de huidige bodemplaat eveneens snel resultaat kan boeken. Met een compleet nieuwe bodemplaat kan je wel ongeveer voorspellen hoeveel downforce je uiteindelijk zal hebben, maar je kan voor hetzelfde geld ook het dubbele bekomen.

De vele vraagtekens die nu naast die nieuwe bodemplaat staan en de hoge investeringskost aan de andere kant, hebben de teams nu doen besluiten dat ze niet in het verhaal van de nieuwe bodemplaat willen stappen.

De FIA kan echter ook eenzijdig de nieuwe reglementen doorduwen zonder goedkeuring van de FOTA, maar dit is weinig waarschijnlijk. Uiteindelijk heeft ook de FIA ingezien dat de hoge kosten met een onzeker resultaat wellicht te veel gevraagd is voor de teams.

Tegen eind juni zal er een definitieve beslissing genomen worden door de FIA.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print