Updates bij Renault zijn 0.2 seconde waard

Renault komt naar Barcelona met in het totaal zes wijzigingen aan de wagen. Technisch directeur James Allison spreekt over een verschil van 0.2 seconde per ronde.
image

“We komen met een aantal aerodynamische upgrades voor de volgende race”, zegt Allison, “De ontwikkelingsrace stopt nooit. Geen enkele is individueel een grote wijziging op zich, maar er zijn er zes in het totaal en zo brengen ze ons op een totaal van 0.15 tot 0.20 seconde per ronde winst. Het is geen enorme update, maar als we zo verder kunnen gaan bij elke race, dan zal het zich tonen.”

Renault had geen slecht begin van het seizoen met twee podiums uit de eerste twee races, maar liet het daarna lichtjes afweten. Met deze nieuwe updates hoopt het team opnieuw een gooi naar podiumplaatsen te kunnen doen.

Maar Renault rekent niet alleen op de updates. Het team is ook volop bezig met de pitstops bij te schaven: “Snelle en betrouwbare pitstops maken is even essentieel als de aerodynamische ontwikkeling. De update voor Barcelona komt neer op een tiental seconden over een raceafstand. Een slechte pitstop en de complete winst van de updates worden teniet gedaan.”

Nu nog hopen dat de piloten het terug wat beter met elkaar kunnen vinden en de handen op het stuur houden in plaats van naar elkaar gebaren zitten maken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print