Ferrari wil Mick Schumacher F1-debuut bij kleiner team laten maken

Het ziet er hoe naar uit dat het F1-debuut van Mick Schumacher steeds dichterbij komt, zo blijkt althans uit een interview van Ferrari-teambaas Mattia Binotto.


Mick Schumacher legde vorig jaar al een F1-test af met achtereenvolgens een F1-bolide van Ferrari en Alfa Romeo. Het was een voorsmaakje dat verder geen vervolg kreeg omdat de zoon van Michael Schumacher zich vervolgens volledig focuste op de Formule 2.

De nog steeds maar 21-jarige Mick Schumacher maakt in de Formule 2 dit seizoen een goede indruk en dat is ook Ferrari niet ontgaan. Er wordt dan ook al langzaam vooruitgekeken en naar een eventuele overstap naar de Formule 1.

“Mick doet het dit seizoen erg goed in de Formule 2,” aldus Binotto tegenover ‘Bild am Sonntag’. “Zijn taak was om dit jaar vooruitgang te boeken en te verbeteren. Wat de plannen met hem volgend jaar zijn zullen we binnenkort met hem bespreken.”

Zo’n overstap zal volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto echter niet meteen naar Ferrari gebeuren maar eerder naar een kleiner F1-team. Zo zagen we in het verleden meermaals rijders van de Ferrari Driver Academy debuteren bij het vroegere Sauber F1 team, het huidige Alfa Romeo Racing.

“Ik denk dat de meest logische volgende stap voor hem is om te beginnen bij een kleiner F1-team waar hij alles kan leren. Vervolgens kan hij langzaam aan opschuiven.”

Alfa Romeo Racing is dan mogelijk het meest voor de hand liggende team voor Schumacher. Daar komt eind dit seizoen mogelijks het racezitje van Kimi Raikkonen vrij. De Fin zijn contract loopt eind dit jaar af, maar ook Antonio Giovinazzi zijn contract loopt af.

Naast Alfa Romeo Racing vormt ook het Amerikaanse Haas F1 team echter ook een mogelijkheid. Ook daarmee werkt Ferrari samen en net als bij Alfa Romeo Racing is geen van beide rijders zeker van een racezitje voor 2021.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen