McLaren zet de aanval in op P3 in kampioenschap: “Racing Point heeft slechts één update”

Het ziet er naar uit dat we een bijzonder spannende strijd om de derde plaats in het kampioenschap zullen krijgen. Daarbij lijkt McLaren voluit voor de derde plaats te gaan.


Mercedes staat comfortabel aan de leiding in het kampioenschap, op afstand gevolgd door Red Bull Racing. Ook daarachter gaapt een kloof maar de strijd om die derde plaats is wel uitermate spannend met drie teams op een zakdoek.

Racing Point heeft 63 punten, McLaren 62 punten en Ferrari 61 punten. We zullen naarmate het seizoen vordert meer dan ooit een ontwikkelingsstrijd tussen die drie teams krijgen en daarbij lijkt Racing Point volgens ‘Auto, Motor und Sport’ in het nadeel te zijn.

De ‘Roze Mercedes’ van Racing Point mag dan wel snel zijn, volgens ‘Auto, Motor und Sport’ zal de F1-bolide van Racing Point echter het minste aantal updates krijgen, één grote om precies te zijn. McLaren en Ferrari zouden dan weer wel doorheen het volledige seizoen hun huidige wagen sterk blijven verbeteren.

Voor het seizoen 2021 moeten de F1-teams een nieuwe vloer voor hun F1-bolide ontwerpen. Racing Point zou volgens ‘Auto, Motor und Sport’ daarop de focus leggen, wat ten koste gaat van verbeteringen aan de huidige wagen. Financieel gezien moeten er echter keuzes gemaakt worden.

Racing Point zou haar grote update voor haar F1-bolide in Italië introduceren, afwachten of dat voldoende zal zijn om ook effectief derde te worden in het kampioenschap. McLaren en Ferrari zitten duidelijk niet stil.

Veel zal bij Racing Point echter ook afhangen van de beroepsprocedure aangaande het protest van Renault tegen de brake ducts en het kopieergedrag dat Racing Point hanteerde. Afhankelijk van de uitspraak daarin dreigt racing Point zelfs al haar punten kwijt te spelen, tot dusver bleef de puntenaftrek echter beperkt tot 15 stuks.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021