Ferrari wil toestemming om haar motoren aan te passen

De Italiaanse renstal Ferrari heeft het probleem met betrekking tot haar motoren achterhaald. Graag zou het nu toestemming krijgen voor het aanpassen van de motoren.
De motoren die Ferrari in 2010 in haar F10 plaatst zijn niet betrouwbaar genoeg om aan de beperking van 8 stuks per seizoen te voldoen. Fernando Alonso kende al twee keer een hardnekkig probleem en op die manier is van een derde wereldtitel nog lang geen sprake. De motoren werden reeds onderzocht en naar verluidt zouden de pneumatische kleppen de boosdoener zijn.

De motoren zouden een te grote hoeveelheid luchtdruk verliezen tijdens de races. Aangezien pitstops in 2010 drastisch minder tijd in beslag nemen, kan de motor dan ook nog niet terug op haar normale punt komen. Ferrari zou haar probleem willen voorleggen aan de FIA om op die manier het probleem te mogen verhelpen.

Geweten is dat er normaal gesproken niet aan de motoren mag worden gewerkt. De motoren die door Alonso en Massa reeds gebruikt zijn mogen alvast zeker niet aangepast worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}