“Ferrari zal volgend jaar een serieuze concurrent voor Mercedes zijn”

Volgens Sergio Marchionne, de grote baas van Ferrari, zal Ferrari in 2016 een serieuze uitdager zijn voor Mercedes.

Daarmee neemt Marchionne nu al de handschoen op voor volgend seizoen. Voor aanvang van dit seizoen hadden Marchionne en Ferrari laten verstaan dat 2015 een overgangsjaar zou worden waarbij de verwachtingen niet te hoog mochten liggen.

“Wat 2016 betreft wordt alles van de tafel geveegd,” aldus Marchionne. “We gaan dan een seizoen tegemoet met een compleet opnieuw ontworpen motor en een nieuwe wagen. Ik heb er alle vertrouwen in dat Ferrari dan opnieuw een serieuze concurrent voor Mercedes zal zijn, in plaats van altijd maar te willen bijbenen.”

“2016 zal helemaal anders zijn met een compleet andere omgeving. We werken al geruime tijd aan de power unit voor 2016. Het verschil tussen dit jaar en de voorbije jaren is dat we het seizoen 2015 nooit aan de kant geschoven hebben. 2015 bleef in het middelpunt van onze belangstelling staan wat de ontwikkeling betreft. Dat is ook de reden waardoor we ons nu vooraan de grid bevinden. Het voorbije seizoen gaven we het op toen we enkele klappen incasseerdenen begonnen we telkens aan het volgende seizoen te werken. Momenteel houden we ons met allebei bezig, wat ten koste gaat van iets, maar we behouden onze focus op zowel 2015 als 2016.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}