Gene Haas: “We geven een zitje aan Ferrari-testrijder”

Esteban Gutiérrez of Jean-Eric Vergne zal volgend jaar racen voor het Haas F1 Team. Dat heeft Gene Haas, teameigenaar van het Haas F1 Team, bekend gemaakt tegenover Autosport.
image
Het Haas F1 Team komt de laatste weken steeds meer in het nieuws. Het team van Gene Haas zal in 2016 haar debuut maken op de grid van de Formule 1. De Amerikaan liet reeds weten de voorkeur te hebben voor twee ervaren rijders wat betreft de rijdersbezetting. Tegenover Autosport heeft Haas reeds één van de rijders ‘verklapt’. “Eén van onze zitjes is voor een testrijder van Ferrari”, zei Gene Haas. Daarbij is meteen duidelijk dat ofwel Esteban Gutiérrez ofwel Jean-Eric Vergne volgend jaar op de grid zullen staan. “Het andere stoeltje is voor een actieve rijder in de Formule 1”, voegt Haas er nog aan toe. Zo maakt Haas meteen duidelijk dat hij geen rookie als vaste rijder in zijn team wil.

Het was al lange tijd bekend dat Esteban Gutiérrez bovenaan de lijst stond bij Haas. Zijn Mexicaanse nationaliteit zorgt er immers voor dat hij commercieel een interessante rijder is voor een Amerikaans team. Daarnaast brengt de Mexicaan ook nog zijn eigen sponsors mee. Ook Jean-Eric Vergne verkondigde dat hij een goede kans maakt om te racen voor Haas, ook al zal Vergne racen in de Formule E. Maar één van deze twee Ferrari testrijders zal dus opnieuw zijn kans krijgen in de Formule 1, nadat ze na het seizoen 2014 geen plaats meer kregen op de grid.

Naast Gutiérrez of Vergne is Haas nog op zoek naar een ervaren rijder die dit jaar in de Formule 1 rijdt. Nico Hülkenberg werd vaak gerelateerd met het nieuwe team, maar de Duitser tekende net voor de GP van Italië een nieuw tweejarig contract bij zijn huidige team Force India.

Door de huidige problemen bij Lotus, lijkt Romain Grosjean nu een grote kanshebber te zijn op het andere zitje. Beide partijen zouden rond de onderhandelingstafel zitten, nu Grosjean niet zeker is over zijn toekomst bij Lotus. Grosjean liet wel weten Haas eerder te zien als een alternatief, indien Renault en Lotus niet komen tot een overeenkomst.

Autosport meldt ook dat Kevin Magnussen gelinkt wordt met Haas, ook al is Magnussen geen actieve rijder maar wel testrijder bij McLaren-Honda. Haas hoopt in ieder geval één van de komende weken te kunnen aankondigen wie zijn rijders voor het seizoen 2016 zullen zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}