Ferrari zet ontwikkeling van haar wagen in hogere versnelling

De Ferrari 150° Italia, de wagen die ervoor moet zorgen dat Ferrari na drie jaar nog eens een prijs kan winnen, presteert ver onder de verwachtingen. Daar willen de ingenieurs van de Italiaanse renstal zo snel mogelijk iets aan veranderen.
Het nieuwe Formule 1-seizoen verloopt alles behalve van een leien dakje voor “El cavallino rampante”. Verwacht werd dat Ferrari de grootste concurrent van regerend wereldkampioen Sebastian Vettel zou zijn. Helaas blijkt de wagen momenteel nog niet in staat om topprestaties neer te zetten.

Het wordt intussen overduidelijk dat ze in Maranello met hun handen in het haar zitten. Ferrari verklaarde bij aanvang van de race in Maleisië dat ze momenteel de schade zo veel mogelijk willen beperken. Opvallend was ook dat beide Red Bull en McLaren wagens tijdens de kwalificaties in Maleisië in Q3 twee runs deden terwijl Ferrari het maar op één run hield. Dit omdat ze toch wisten dat ze kansloos waren in de strijd om de pole en op deze manier hun banden een beetje wouden sparen.

Ferrari zou natuurlijk Ferrari niet zijn als ze hier niet dringend iets aan zouden willen veranderen. Daarom gaat het nu nog meer tijd en moeite in de ontwikkeling van haar wagen steken. Zo hopen ze om toch nog kans te maken op een wereldtitel. Na drie jaar beginnen de Tifosi immers al serieus op hun honger te zitten.

Onlangs werd nog bekend gemaakt dat Ferrari aan zijn eigen versie werkt van de flexibele voorvleugel, een onderdeel van de Red Bull-wagen die al voor heel wat controverse heeft gezorgd. Of dit het probleem kan oplossen is echter nog maar de vraag. Het probleem is immers dat de reden die de prestaties van de wagen laat kelderen niet gekend is. Bij Ferrari is men nu volop bezig met het analyseren van de aërodynamische gegevens in de hoop dat er snel beterschap in zicht is…
a:0:{}
Dat Vitaly Petrov een goede seizoenstart achter de rug heeft, heeft vele kwatongen, al is het maar voor even, het zwijgen opgelegd.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print