Ferrari steunt agressieve rijstijl Alonso

Fernando Alonso zag door een aanrijding met Lewis Hamilton een podiumplaats uit handen glippen. Toch veroordeeld Ferrari de rijstijl van de Spanjaard niet.
Alonso reed een erg goede race en de Ferrari 150° Italia bleek een stuk competitiever dan in Melbourne. De Spanjaard maakte na een mooie race aanspraak op een podiumplaats maar Alonso reed zich letterlijk stuk op Hamilton.

Mocht bij de Spanjaard op het cruciale moment zijn bovenste element van de achtervleugel correct gefunctioneerd hebben, dan had Alonso Hamilton eenvoudig kunnen passeren op het rechte stuk. Maar het noodlot sloeg op een wel erg slecht moment toe en Alonso moest tot het uiterste gaan om Hamilton te proberen voorbijsteken.

Het duel tussen Alonso en Hamilton was één van de vele hoogtepunten tijdens de race. Uiteindelijk liep het voor beide rijders met een sisser af. Alonso verloor een deel van zijn voorvleugel, moest een extra pitstop maken en verloor daardoor eveneens kostbare plaatsen. Hamilton vroeg te veel van zijn banden waardoor hij nog een extra pitstop moest maken en eveneens plaatsen verloor.

Na afloop van de wedstrijd werden beide rijders bovendien ook nog eens bestraft met 20 seconden tijdstraf omwille van enerzijds het te veel afwijken van de rijlijn en anderzijds het veroorzaken van een aanrijding.

Ondanks alles steunt Ferrari de rijstijl van haar Spaanse vicekampioen. De Italiaanse renstal prijst zelfs Alonso.

“Ik hou van zijn rijstijl, het is fantastisch,” aldus Stefano Domenicali, de teambaas bij Ferrari. “Langs de andere kant moeten we constateren dat als je van de rijlijn gaat, dat dit zeer kostbaar is.”

“Het circuit ligt vol met rubber van de banden. Je wil dan ook op de ideale rijlijn blijven. Van zodra je die verlaat raap je met je banden al de stukken rubber op, verlies je grip en performantie.”

“Dat is het gevaarlijke aan de situatie vandaag de dag. Als je duidelijk een kans hebt om in te halen, dan moet je risico’s nemen want het is niet gemakkelijk. Zo is de situatie nu eenmaal. Zonder het probleem met de achtervleugel hadden we immers echt kunnen aanvallen.”

Ferrari zal de komende races alvast minstens op het podium moeten eindigen om de kloof in de strijd om de titel niet te groot te laten worden. Meer zelfs, bij voorkeur moet het Vettel verslaan, maar dat zal niet eenvoudig zijn.
a:0:{}
Uiterlijk tegen morgen moeten de organisatoren van de GP van Bahrein laten weten of ze de race een andere plaats op de kalender kunnen geven, de vraag is echter of er morgen al een beslisisng zal genomen worden.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print