Ferrari zoekt naar oplossingen

Bij Ferrari kijkt men met gemengde gevoelens terug op de race van gisteren.
Alonso finishte als vierde en Massa werd na de diskwalificatie van beide Saubers alsnog zevende. Het is niet echt het resultaat waarop de Italiaanse renstal gehoopt had.

Ferrari presteerde niet zoals verwacht tijdens de kwalificatie en dat had meteen zijn gevolgen voor de racestrategie. Tijdens de kwalificatie kwam meteen al een oud zeer naar boven bij Ferrari. De renstal kreeg de banden niet in het juiste temperatuurvenster en dat zorgde er meteen voor dat ze niet snel genoeg waren om aanspraak te maken op een plaats op de eerste startrij.

Ondanks het feit dat het op zondag warmer was ondervond Ferrari ook op zondag de nodige problemen om haar banden op temperatuur te krijgen.

“We moeten onderzoeken en begrijpen waarom we dit weekend niet presteerden zoals verwacht,” zei Stefano Domenicali in een reactie. “Dit is wat we vooral moeten onderzoeken om te voorkomen dat het zich herhaalt in Maleisië.”

Stefano Domenicali was echter vol lof over de race van Fernando Alonso. De Spanjaard kwam vast te zitten bij de start, moest uitwijken over het gras om een aanrijding te vermijden, en verloor daardoor heel wat kostbare plaatsen.

Alonso kwam vervolgens als negende te liggen in de race maar dankzij een uitstekende race wist de Spanjaard als vierde te finishen. Het laat Domenicali alvast het beste verhopen voor Maleisië.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print