Red Bull heeft KERS nodig in Maleisië

Sebastian Vettel kon dan wel in Australië de pole veroveren en de zege behalen zonder KERS, in Maleisië zal hij echter nood hebben aan het systeem.
De tegenstand stond zaterdag versteld dat Vettel de pole had kunnen veroveren met meer dan zeven tienden verschil zonder dat hij gebruik had gemaakt van KERS. Vervolgens ontstonden er geruchten dat Red Bull over een afgeslankte versie van KERS zou beschikken, een versie die enkel bij de start kan gebruikt worden.

Na afloop van de GP van Australië verklaarde Christian Horner dat Red Bull ook de race zonder KERS heeft gereden, er is dus ook geen sprake van een zogenaamde afgeslankte versie.

Toch heeft Red Bull volgens Christian Horner plannen om KERS te gebruiken in Maleisië. In Maleisië kan KERS een erg belangrijke rol gaan spelen omdat er twee erg lange rechte stukken zijn, ideaal om in te halen dus. Red Bull wil het risico niet lopen dat het zonder KERS niet competitief genoeg zou zijn.

“We plannen om KERS te gebruiken in Maleisië,” zei Christian Horner tegenover Autosport.

“Het effect van KERS in Australië was erg beperkt, aangezien de afstand tot de eerste bocht beperkt is. Dat is ook de reden waarom we niet wensten dat anderen wisten dat we KERS niet zouden gebruiken.”

“In Maleisië is er een relatief lang recht stuk tot de eerste bocht, daarom willen we KERS zo snel mogelijk op de wagen hebben voor Maleisië.”

Voorlopig is het afwachten of Red Bull ook de daad bij het woord voegt want wees uiteraard niet verrast als Christian Horner ons opnieuw op het verkeerde been wil zetten.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
image

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print