“Dit resultaat is een overwinning voor McLaren”

De Spanjaard Pedro De la Rosa, testpiloot bij McLaren, keek tevreden terug op de race van zijn teamgenoten in Albert Park.
Toch verwacht hij net zoals zoveel anderen dat Red Bull nu al het te kloppen team zal zijn.

“Na deze Grote Prijs hebben we nu al sterke indicatoren van welke de meest competitieve wagens zijn en de Red Bull schijnt de te kloppen wagen te zijn. Voor mij was de grote verrassing McLaren en was het uitvallen van beide Mercedesbolides de ontgoocheling van de dag.”

Pedro had niets dan lof voor de prestatie van Lewis Hamilton die een mooie tweede plaats wist te behalen.

“Het resultaat van vandaag is een overwinning voor McLaren. Voor ons is het schitterend om meteen een tweede plaats te kunnen behalen zonder dat we eerder een race gesimuleerd hebben.”

Ook voor Pirelli, de nieuwe bandenleverancier in de koninginneklasse van de autosport, haalde de Catalaan de loftrompet boven.

“Het intreden van Pirelli is schitterend voor de Formule 1. Ik vind de races op deze manier veel interessanter. Zoals ik altijd zeg is dit ook een strijd tussen de ingenieurs van de verschillende teams. Diegene die zijn wagen het best weet te ontwikkelen, want de verschillen tussen de wagens zijn niet zo verschrikkelijk groot.”

Uiteindelijk bekeek De la Rosa ook de opties om Sebastian Vettel binnen twee weken in Maleisië te kunnen verslaan.

“In Maleisië krijgen we opnieuw een kans om Sebastian te verslaan. Het is duidelijk dat het kampioenschap dit jaar zeer flexibel is. Binnen twee weken vertrekken we naar Maleisië. We zullen zien wat het geeft.”

geschreven door Nicolas Delay
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print