FIA-baas Mohammed Ben Sulayem: “General Motors een F1-deelname weigeren? Ondenkbaar!”

Mohammed Ben Sulayem - Instagram
Mohammed Ben Sulayem - Instagram

Mohammed Ben Sulayem heeft zijn steun uitgesproken voor een eventuele F1-deelname van General Motors. Volgens de FIA-baas hoort een grote Amerikaanse constructeurs zoals GM thuis in de Formule 1.

De voorbije maanden hebben verschillende kandidaat-teams zich gemeld voor een eventuele deelname aan de Formule 1. Daarbij zit ook Andretti-Cadillac, waarbij het merk van General Motors dus samen zou werken met Andretti. Volgens be Sulayam is het niet aan de FIA om een eventuele F1-deelname van Cadillac en dus ook General Motors te weigeren.

“De mensen moeten begrijpen dat we hier zijn om motorsport te promoten en we willen ook fair zijn,” aldus Mohamed Ben Sulayem tegenover ‘AP’. “Het proces waarbij je interesse toont om deel te nemen is robuust en er zijn geen omstandigheden waarin je teams kan weigeren wanneer ze voldoen aan de criteria om deel te nemen.”

“Kan je je inbeelden dat ik ‘nee’ zou zeggen tegen iemand zoals General Motors? Er staat in onze regels dat we tot twaalf teams kunnen hebben. Dus ik breek de regels niet.”

“Staan we iemand toe om deel te nemen? Nee. Maar hoe kan je iemand zoals General Motors weigeren?”

“Ik bedoel, waar is het gezond verstand dan? General Motors is een zwaargewicht en wanneer ze samen met Andretti in de sport zouden stappen dan is dat voor ons allemaal goed.”