George Russell heeft boodschap voor ‘actievoerders’: “Wees eerlijk en breng jezelf niet in gevaar!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De Formule 1 vreest komend weekend opnieuw het slachtoffer te worden van actievoerders die in Silverstone actie zouden willen voeren tegen het gebruik van fossiele brandstoffen. Mercedes-rijder George Russell heeft echter een duidelijke boodschap voor eventuele actievoerders die de Britse GP zouden willen verstoren.

De voorbije maanden zagen we in Groot-Brittannië heel wat protesten, vooral door leden van ‘Just Stop oil’ die strijden tegen het gebruik van fosiele brandstoffen. Vorig jaar voerden enkele leden van ‘Just Stop Oil’ actie op het circuit van Silverstone. Bij het begin van de Britse GP gingen ze op het circuit zitten.

Gelukkig kwam het niet tot een dramatische aanrijding door één of meerdere F1-bolides, dit omdat Guanyu Zhou zwaar crashte en de race werd stilgelegd. Toch zijn ze bij de F1 op hun hoede voor nieuwe protestacties. George Russell heeft echter een boodschap voor mensen die actie willen voeren. Tegelijkertijd vertrouwt hij erop dat alles op alles wordt gezet om gevaarlijke situaties te vermijden.

“We vertrouwen op de F1, Silverstone en de FIA,” vertelde George Russell. “Ik denk dat er zo’n 100 extra marshals zijn die proberen om mensen tegen te houden die op het circuit willen geraken.”

Russell waarschuwde ook dat eventuele protesten tot levensgevaarlijke situaties kunnen leiden.

“Ik vind dat we allemaal vrij onze mening moeten kunnen geven maar om dit dan op een F1-circuit te willen doen is onverantwoord en zeer gevaarlijk,” aldus de Mercedes-rijder die vindt dat de Formule 1 haar best doet om duurzamer te zijn.

“Ik moedig de actievoerders aan om eens goed te kijken naar wat de Formule 1 doet op het vlak van duurzaamheid. We gaan in de toekomst voor 100 procent duurzame brandstoffen in de toekomst.”

“Als sport, de teams, de rijders, we gaan enorm pushen op het vlak van duurzaamheid en ik vind dat ze eerlijk moeten zijn en ook daarnaar kijken, kijken naar wat we doen en zelfs een open gesprek met ons voeren in plaats van roekeloos op een circuit te gaan lopen wanneer we 320 km/u rijden.”