FIA begint zoektocht naar nieuw F1-team

De FIA is een zoektocht begonnen naar een nieuw F1-team.

Volgend jaar krijgen we met het Haas F1 team normaal gesproken een nieuw team op de startgrid van de Formule 1. Maar de FIA wil nog een extra team op de startgrid van de Formule 1 krijgen en het lanceerde gisteren dan ook een selectieprocedure om een extra F1-team in 2016 of 2017 op de startgrid te krijgen.

Mocht er daadwerkelijk een team gevonden worden lijkt de kans echter het grootst dat het team in 2017 op de startgrid verschijnt. Er is immers toch enige voorbereidingstijd nodig om een team klaar te stomen voor een F1-debuut, zowel op technisch als organisatorisch vlak.

Een kandidaat moet zich eerst registreren bij de FIA, waarna die meer informatie over de voorwaarden krijgt waaraan voldaan moet worden. Vervolgens dient de kandidaat zich officieel in te schrijven voor de selectieprocedure. Geïnteresseerden moeten zich uiterlijk tegen 30 juni weten te melden en de FIA hoopt vervolgens tegen 30 september een naam van een nieuw F1-team bekend te kunnen maken.

De FIA zal tijdens de selectieprocedure naar verschillende aspecten van de kandidatuur kijken. Daarbij spelen het budget, de aanwezigheid van ervaren personeel, technische faciliteiten, enz. een belangrijke rol.

Het wordt vooral uitkijken of ART, het GP2-team waarvoor onze landgenoot Stoffel Vandoorne rijdt, zich kandidaat zal stellen voor de selectieprocedure. ART liet onlangs weten interesse te hebben in een eventuele F1-deelname (lees: GP2-team Stoffel Vandoorne denkt na over F1-deelname)
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed