FIA bevestigt vertrek van Michael Masi: “We wensen hem het beste”

F1
F1

Na weken van geruchten en speculaties is het nu officieel: Michael Masi, voormalig racedirecteur van de Formule 1, heeft de FIA verlaten.

Als opvolger van de plots overleden Charlie Whiting was Michael Masi gedurende enkele jaren de racedirecteur in de Formule 1. Masi werd door de FIA echter aan de kant geschoven na enkele discutabele beslissingen tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi eind 2021.

Masi besloot toen om enkel de wagens tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen zich te laten ontdubbelen en vervolgens de rijders nog één ronde te laten racen. Dat was een discutabele beslissing die uiteindelijk er voor zorgde dat Masi als racedirecteur aan de kant werd geschoven.

De 44-jarige Australiër bleef in de dienst van de FIA maar wel in een andere functie. De voorbije weken doken er echter geruchten op dat Masi was teruggekeerd naar Australië en mogelijk definitief de FIA zou verlaten hebben. Bij de FIA bevestigde men vandaag dat Masi inderdaad de FIA heeft verlaten.

“De FIA bevestigd dat Michael Masi heeft besloten om de FIA te verlaten en terug te keren naar Australië zodat hij dichter bij zijn familie en zijn nieuwe uitdagingen is,” zo luidt het in een statement van de FIA.

“Hij was gedurende drie jaar FIA Formule 1-racedirecteur en veiligheidsafgevaardigde, dit na het plots overlijden van Charlie Whiting in 2019. Hij nam verschillende taken op zich en dit op een erg toegewijde en professionele manier.”

“De FIA wil Masi bedanken voor zijn toewijding en wenst hem het allerbeste voor de toekomst.”