Sebastian Vettel maakt zich zorgen: “Dit is een gezondheidsrisico voor de F1-piloten”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na de bezorgdheid over de effecten van porpoising op de gezondheid van de rijders is er nu een nieuw onderwerp waarover men zich bij de rijders zorgen maakt: remstof.

Sebastian Vettel uitte na de GP van Oostenrijk immers zijn zorgen over de hoeveelheid remstof die in de cockpit van de rijders terechtkomt en die dus mogelijk gevolgen hebben op het vlak van de gezondheid. Geheel nieuw is het probleem niet maar het probleem is met de nieuwe generatie F1-bolides wel veel groter geworden.

Bij de nieuwe generatie F1-bolides is immers voorgeschreven dat de luchtstroom van de koolstof remschijven recht naar achteren geblazen wordt in plaats van door de wielen naar buiten.

“Het is iets waaraan ze moeten werken, het ontwerp van de remleidingen blaast immers erg veel remstof in ons gezicht en dat is niet goed,” aldus de viervoudig F1-kampioen tegenover ‘Sky Sports’.

“Koolstof inademen is niet echt gezond. Hopelijk bekijkt de FIA dit erg snel, dit is immers niet nodig en kan eenvoudig veranderd worden.”

De FIA liet in een reactie weten dat het de opmerkingen meeneemt en het onderwerp op de volgende vergadering van het Sporting Advisory Committee wordt geplaatst.