FIA: “Boete voor ‘unsafe release’ Ferrari is geen precedent”

Volgens FIA-racedirecteur Michael Masi vormt de boete van 5000 euro die Ferrari kreeg voor de ‘unsafe release’ van Charles Leclerc tijdens de GP van Duitsland geen precedent.


“Ik denk niet dat het een precedent is,” aldus Masi. “Het is gewoon één van die voorvallen. Je moet alles case per case bekijken, daar geloof ik echt in en de teams zijn het op dat vlak met mij eens.”

“Voor zover je de dingen over één kam kan scheren, je moet alles individueel bekijken en het per case beoordelen.”

Sommigen vergeleken de unsafe release van Ferrari in Duitsland met de unsafe release van Red Bull en Max Verstappen tijdens de GP van Monaco.

Max Verstappen werd in de pitlane van Monaco op weggestuurd terwijl Valtteri Bottas kwam aangereden. Verstappen reed daarbij tegen Bottas die vervolgens zelf ook tegen een muurtje reed.

Verstappen kreeg daarvoor toen een tijdstraf van vijf seconden, dit terwijl Charles Leclerc in Duitsland geen tijdstraf kreeg maar Ferrari een geldboete.

“Ter verduidelijking, in Monaco werd er over een ‘unsafe release’ gesproken maar het was eigenlijk een aanrijding in de pitlane,” aldus Masi.

“Daarom was het ook anders dan in Duitsland, wat duidelijk een unsafe release was.”

Daarnaast zou daags voor de race ook overleg gepleegd zijn met de teammanagers. Daarin werden enkele zaken extra toegelicht omdat er slechte weersomstandigheden voor de race voorspeld werden.

“Het maakte deel uit van de bespreking met de teammanagers daags voordien. We wisten dat de weersomstandigheden veranderlijk zouden zijn. We hielden er rekening mee dat iedereen tegelijkertijd zou willen binnenkomen voor een bandenwissel. De bestraffing was dan ook redelijk consistent met de eerdere bestraffingen,” besloot Masi.
a:0:{}
In zijn terugblik op het seizoen tot dusver steekt Sebastian Vettel de hand in eigen boezem en neemt hij de schuld voor het ondermaats presteren tot dusver deels op zich.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022