Vettel: “GP van Duitsland verliezen zou erg dom zijn”

Sebastian Vettel heeft een oproep gedaan om landen zoals Duitsland niet van de F1-kalender te laten verdwijnen, dat zou immers enorm dom zijn.


“Ik ken de mensen hier zeer goed,” zei Vettel volgens ‘RaceFans’. “Ze leveren heel wat inspanningen met heel wat passie. Ze willen graag de grand prix hier houden. Het is een geweldige show.”

“Ik denk niet dat ze geld hieraan verdienen, ze verloren vorig jaar geld. Dankzij Mercedes waren ze dit jaar in staat om hier opnieuw een race te organiseren. Ik weet niet hoever de onderhandelingen voor volgend jaar staan en hoeveel geld ze nog nodig hebben.”

De Duitse regering wil niet bijdragen en vindt dat de organisatie achter de GP van Duitsland zelf het financieel plaatje rond moet zien te krijgen, een situatie waarin wel meer races en organisatoren verkeren.

“In tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland is Duitsland niet bereid om bij te dragen,” aldus Vettel en daardoor maakt Vettel zich ernstige zorgen over de toekomst van de F1 in Duitsland.

“Ik denk dat het belangrijk is dat we bepaalde races niet verliezen, los van wat ze betalen.”

“De Formule 1 zonder Monza, dat zou echt dom zijn. Het zou fout zijn om grote landen met een grote racehistorie te verliezen,” besloot Vettel.
a:0:{}
Hoewel hij er nooit in geslaagd is om wereldkampioen te worden is Jacky Ickx toch een van de meest gevierde racers van de jaren zestig en zeventig. In de podcast ‘Beyond the Grid’ op de officiële F1-website blikt hij terug op zijn carrière.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022