FIA eert Lewis Hamilton en Michael Schumacher met een speciale prijs

Op vrijdagavond vond het prijzengala van de FIA plaats en daarbij werden Lewis Hamilton en Michael Schumacher geëerd met een speciale prijs.


Schumacher kreeg van FIA-voorzitter Jean Todt een speciale prijs als erkenning voor zijn inzet en grote betekenis voor de autosport. Het was Corinna Schumacher, de echtgenote van Michael Schumacher, die de onderscheiding in ontvangst nam.

“Hij hield zo enorm van racen”, zei Corinna Schumacher in een reactie. “Michael heeft altijd een erg groot hart getoond voor mensen die hulp nodig hebben.”

Naast Schumacher kreeg Lewis Hamilton dezelfde onderscheiding. Hamilton evenaarde dit jaar het record van zeven wereldtitels in de Formule 1 dat tot dusver op Michael Schumacher zijn naam alleen stond. Lewis Hamilton werd eveneens verkozen tot autosportpersoonlijkheid van het jaar.

Kimi Raikkonen kreeg de prijs voor beste actie van het jaar. Het publiek verkoos zijn sublieme openingsronde tijdens de GP van Portugal tot actie van het jaar. De Fin startte als zestiende en wist in de eerste ronde op te klimmen naar de zesde plaats.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022