FIA en F1-teams bereiken akkoord: Budgetplafond gaat omhoog, GP van België wordt nieuwe ‘porpoising-deadline’

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De FIA en de F1-teams zijn in Oostenrijk tot een akkoord gekomen met betrekking tot verschillende punten in het F1-reglement. Zo werd onder andere afgesproken dat het budgetplafond beperkt omhoog gaat.

Er lagen verschillende punten op tafel die tijdens de F1 Commissie besproken dienden te worden. Uiteraard was het budgetplafond daar één van. Reeds gedurende verschillende weken weerklinkt immers de oproep om het afgesproken budgetplafond van 140 miljoen dollar te verhogen.

De erg hoge inflatie en toegenomen kosten zorgen ervoor dat het voor de F1-teams erg moeilijk wordt om zich aan het afgesproken budgetplafond te houden. Er is nu afgesproken dat het budgetplafond met 3,1 procent wordt verhoogd. Negen van de tien teams gingen met de maatregel akkoord.

Een tweede belangrijk agendapunt was de zogenaamde ’technische richtlijn’ met betrekking tot porpoising. Het was de bedoeling dat de nieuwe technische richtlijn in Frankrijk ingevoerd zou worden maar die wordt nu uitgesteld tot de GP van België.

De teams krijgen zo iets meer tijd om zich voor te bereiden op de maatregel die normaal dus vanaf Frankrijk gehandhaafd zou worden. De FIA laat weten dat de verscherpte controles die vanaf Canada gelden wel verder zullen uitgevoerd worden.

Verder werd beslist dat er ter voorbereiding van het F1-seizoen 2023 vier testdagen buiten Europa zullen plaatsvinden.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print