Max Verstappen na snelste tijd: “We hebben ook een goede wagen voor de sprintrace”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na het veroveren van de pole voor de sprintrace in Oostenrijk laat Max Verstappen verstaan dat het gezien de crashes van beide Mercedes-rijders geen ideale kwalificatie was. Verstappen is echter erg blij met zijn snelste tijd, ook al was het verschil met beide Ferrari’s bijzonder klein.

“Het was lang wachten tussen beide runs”, aldus Verstappen volgens zijn officiële website. “Zodra je eenmaal in het ritme zit wil je blijven doorgaan, dus dat was niet heel fijn, ook omdat de baantemperatuur daalde en de wind wat veranderde.”

“Het zat uiteindelijk enorm dicht bij elkaar. Op een circuit als dit is het enorm uitdagend om een goed rondje te rijden. Er zijn niet zoveel bochten, maar het is makkelijk om een fout te maken. Ik ben erg blij met de pole, maar ik weet ook dat morgen en zondag de punten worden verdeeld.”

Wat de sprintrace op zaterdag betreft gelooft Verstappen erg hard in zijn kansen, al blijft zo’n sprintrace erg verraderlijk en moet je goed afwegen hoeveel risico je wil nemen, zeker gezien het feit dat er naast punten ook een startgrid voor de grand prix op zondag wordt bepaald.

“Ik denk dat we een erg goede auto hebben. Normaal gesproken is de kwalificatie niet ons sterkste punt. Ik hoop dat we morgen een goede start hebben en in de eerste bocht uit de problemen blijven. Er kan natuurlijk van alles gebeuren, maar ik voel me op mijn gemak in de auto,” besluit Verstappen.