FIA en Ferrari treffen ‘vertrouwelijke’ schikking rond controversiële 2019-motor

De FIA en Ferrari hebben een ‘vertrouwelijke’ schikking getroffen met betrekking tot de F1-motor die Ferrari in 2019 gebruikte en waarover commotie ontstond.


Vorig F1-seizoen was er erg veel te doen rond de Ferrari-motor. Ferrari haalde erg hoge topsnelheden op de rechte stukken en dat leidde tot speculaties bij de concurrentie. De FIA vaardigde doorheen het seizoen verschillende ‘technische richtlijnen’ waarmee de FIA specifiek Ferarri en haar motor zou geviseerd hebben.

Tijdens het raceweekend in Austin, toen er zo’n technische richtlijn werd uitgevaardigd, presteerde Ferrari plots een stuk minder goed. In een reactie liet Max Verstappen de uitspraak ontvallen “dat dit gebeurt wanneer je stopt met vals te spelen”, een uitspraak die bij Ferrari in het verkeerde keelgat schoot.

De speculaties over de Ferrari-motor hielden heel het seizoen aan maar tot een formele klacht van één van de concurrerende teams kwam het nooit en Ferrari werd ook nooit op iets betrapt of schuldig bevonden.

Vandaag raakte echter bekend dat de FIA en Ferrari een zogenaamde ‘vertrouwelijke schikking’ hebben getroffen met betrekking tot de controversiële F1-motor die Ferrari in 2019 gebruikte.

“Na een uitgebreid technisch onderzoek heeft de FIA een streep getrokken onder de analyse van de werking van de Scuderia Ferrari Formule 1 Power Unit en heeft het ook een schikking getroffen met het team,” zo luidt het in een mededeling.

“De details van het akkoord zullen tussen de desbetreffende partijen blijven.”

In dezelfde mededeling staat ook dat de FIA en Ferrari enkel technische afspraken gemaakt hebben waardoor de power units in de Formule 1 tijdens de komende seizoenen beter gecontroleerd kunnen worden. Ferrari zal de FIA ook assisteren bij andere reglementaire zaken die in de Formule 1 gecontroleerd moeten worden. Ook zal Ferrari ondersteuning bieden in haar onderzoek naar emissies en duurzame brandstoffen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen