Lewis Hamilton: “Of ik ongerust ben? Zeker en vast!”

Lewis Hamilton geeft na de wintertesten in Barcelona toe dat er een aantal problemen zijn met de betrouwbaarheid van de Mercedes W11. Zou het na zes jaar mogelijk zijn om het oppermachtige Mercedes van de troon te stoten?


Mercedes heeft tijdens de voorbije wintertesten in Barcelona af te rekenen gekregen met een aantal technische problemen en Lewis Hamilton geeft toe dat dat een beetje in de kleren kruipt.

Maar liefst drie keer moest er een motor vervangen worden bij de wereldkampioenen en ook bij klantenteam Williams waren er problemen.

Kortom, zoals het er nu naar uitziet moet Mercedes aan de bak om die betrouwbaarheidsproblemen onder controle te krijgen en dat beseft ook zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton.

“Ik denk dat we een goede wintertest hadden, maar het was niet perfect. We hebben veel problemen gevonden die we nog moeten oplossen”, zegt Hamilton. “Ik weet niet hoe lang het gaat duren, maar het is ook niet slecht om dat uit te zoeken tijdens de tests.”

Toch heeft Hamilton er nog vertrouwen in want afgezien van de problemen die er waren waren de prestaties nog goed.

“Voor het overige zijn onze prestaties vrij goed geweest. Hetzelfde geldt voor het aantal kilometers dat we hebben afgelegd – behalve gisteren (donderdag). En voor de dingen die we hebben ontdekt. Ik heb geen idee waar we staan ten opzichte van de anderen. Het team weet misschien wel beter.”

Maar toch baren de motorproblemen hem nog zorgen.

“Verontrust me dat? Ja, dat doet het! Normaal gesproken hebben we veel vertrouwen in onze betrouwbaarheid tijdens het voorseizoen. Dus het ging niet perfect. We zitten al aan de tweede of derde motor.”

“Dit is geen gemakkelijk of ontspannen scenario voor ons maar ik heb er vertrouwen in dat de jongens in de fabriek de komende twee weken het best mogelijke werk zullen doen om ervoor te zorgen dat we het seizoen op de juiste manier beginnen.”

Maar toch laat Hamilton weten dat hij ondanks de betrouwbaarheidsproblemen zijn nieuwe bolide goed begrijpt en dat hij er alle vertrouwen in heeft dat zijn team zal klaar zijn voor de eerste race in Melbourne.

“Ik weet niet waar de anderen staan, maar ik begrijp de auto heel goed. Ik voel me comfortabel en zelfverzekerd om een auto in Melbourne te hebben waarvan ik weet dat ik er het beste uit kan halen. Maar of het genoeg is om iedereen voor te blijven, daar komen we wel achter.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print