FIA geeft Helmut Marko een officiële waarschuwing na zijn uitspraken over Sergio Perez

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het heeft enige tijd geduurd maar de FIA heeft dan toch actie ondernomen na de gecontesteerde uitspraken van Dr. Helmut Marko over Sergio Perez.

De voorbije dagen was er veel te doen over de uitspraken van Helmut Marko. Die insinueerde dat de wisselvallige prestaties van Sergio Perez mogelijk veroorzaakt werden door zijn ‘afkomst’ uit Zuid-Amerika. Eerst en vooral is Sergio Perez afkomstig uit Mexico, dat in ‘Noord-Amerika’ ligt, en daarnaast hebben ze een ‘racistisch kantje’.

Sommigen riepen op om Helmut Marko te ontslaan en gisteren liet ook Lewis Hamilton zich nog erg kritisch uit over de manier waarop Red Bull reageerde op de uitspraken van Helmut Marko, of liever hoe Red Bull eigenlijk niet reageerde (Lewis Hamilton haalt uit naar Red Bull: “Normaal volgt er een ontslag ofzo, nu volgen er ‘excuses’ en gaan we verder”). Ook vanuit de F1 en de FIA bleef het stil maar vandaag raakte bekend dat de FIA dan toch actie onderneemt.

De FIA heeft immers officieel bevestigd dat het Helmut Marko een officiële waarschuwing heeft gegeven met betrekking tot zijn uitspraken over Sergio Perez.

“We kunnen bevestigen dat Helmut Marko een geschreven waarschuwing heeft gekregen en erop gewezen is wat zijn verantwoordelijkheden zijn als publiek figuur in de motorsport en dat hij in lijn met de ‘FIA Code of Ethics’ moet handelen,” zo luidt het in een mededeling van de FIA.