Lewis Hamilton haalt uit naar Red Bull: “Normaal volgt er een ontslag ofzo, nu volgen er ‘excuses’ en gaan we verder”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Voorafgaand aan de GP van Singapore heeft Lewis Hamilton uitgehaald naar de uitspraken die Dr. Helmut Marko heeft gedaan over Sergio Perez en Mexicanen.

Lewis Hamilton treedt meestal erg snel op de voorgrond en laat vaak van zich horen wanneer er vormen van racisme, discriminatie of inbreuken tegen inclusiviteit plaatsvinden. Na de uitspraken van Dr. Helmut Marko was hij echter opvallend stil, tot op de donderdag voorafgaand aan het raceweekend in Singapore.

Hamilton liet verstaan niet verrast te zijn door dergelijke uitspraken en laat verstaan dat geen enkele belangrijke figuur uit een team of organisatie dergelijke uitspraken zou horen te doen.

“Het is compleet onaanvaardbaar wat hij gezegd heeft. Er is geen ruimte voor enige vorm van discriminatie in de sport, om dan leidinggevende figuren en mensen in dergelijke positie te hebben die zo’n uitspraken doen is niet goed om vooruitgang te boeken op dit vlak,” vertelde Hamilton tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Het toont nogmaals het werk dat er nog dient te gebeuren, er zijn veel mensen in de achtergrond die zo’n dingen proberen te bestrijden.”

“Het is echter moeilijk om vooruitgang te boeken wanneer er zich mensen aan de top bevinden met dergelijke ingesteldheid, het zorgt ervoor dat we geen vooruitgang boeken. Ik ben niet verrast.”

“Ik weet niet wat er exact is gezegd, dat moet je aan Checo vragen, maar ik denk dat er meer moet gebeuren dan gewoon je verontschuldigingen aanbieden en zeggen dat het nu in orde is.”

“Er dient meer te gebeuren, wanneer teams iemand hebben, vooral rijders, die zo’n commentaren maken dan worden ze meestal ontslagen of op zijn minst komt er een mededeling dat ze zo’n dingen niet steunen.”

“Het is interessant om te zien dat ze dat nu niet gedaan hebben, het is echter mijn team niet. Het is niet hoe wij met zo’n dingen als team omgaan.”

“Het toont hoe belangrijk het werk is dat ik met het team en de sport probeer te doen. We hebben nog steeds een lange weg af te leggen om ervoor te zorgen dat dit een meer inclusieve omgeving is.”