GP van Singapore: eerste oefensessie: Ferrari bovenaan

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Singapore de snelste tijd gereden, teamgenoot Carlos Sainz maakte er een 1-2 voor Ferrari van.

De GP van Singapore is traditioneel een nachtrace en voor de rijders stelt zich op dat vlak een aantal bijkomende uitdagingen wat betreft het vinden van het juiste ‘ritme’. De eerste oefensessie wordt bij daglicht verreden en is dus niet echt representatief voor de omstandigheden tijdens de kwalificatie en de race.

De limieten van de wagen en de baan opzoeken is door het verschil tussen daglicht en avondlicht extra moeilijk. Voeg daar nog een stratencircuit aan toe en je weet dat de rijders vaak in de fout gaan en geleidelijk aan het juiste ritme moeten vinden door steeds nadrukkelijker de limieten op te zoeken.

Halverwege de oefensessie kregen we even een gele vlag omdat een ‘varaan’ even het F1-circuit wou oversteken. Het is niet de eerste keer dat in Singapore de lokale ‘fauna en flora’ voor problemen zorgt en we kregen dan ook meermaals gele vlaggen omdat kleine broertjes van ‘Godzilla’ over het circuit liepen. Max Verstappen kon er alvast om lachen.

Uiteindelijk was het Ferrari dat aan het einde van de oefensessie met beide wagens helemaal bovenaan terug te vinden was. Charles Leclerc reed de snelste tijd, gevolgd door teamgenoot Carlos Sainz.