GP van Singapore: tweede oefensessie: Ferrari opnieuw bovenaan, Max Verstappen slechts achtste

Ferrari
Ferrari

Net als tijdens de eerste oefensessie stonden ook aan het einde van de tweede oefensessie twee Ferrari’s bovenaan de uitslag. Nadat Charles Leclerc tijdens de eerste oefensessie de snelste tijd had gereden was het deze keer Carlos Sainz die de snelste was. WK-leider Max Verstappen reed in de Red Bull de achtste tijd.

Tijdens de eerste oefensessie op het stratencircuit van Singapore vonden we beide Ferrari’s helemaal bovenaan. Die sessie werd echter nog op een warmer moment en bij ‘daglicht’ verreden. Gezien het feit dat de GP van Singapore een ‘nachtrace’ is en de tweede oefensessie op een later tijdstip werd verreden zijn de tijden van die sessie veel belangrijker.

Een nachtrace levert vaak spectaculaire beelden op en met de zogenaamde ‘sparks’ die van de F1-bolides wegvliegen is het voor de fotografen mooie plaatjes schieten. Wat de rijders betreft is het dan weer zo goed mogelijk de limieten opzoeken en daarbij wordt er soms tot tegen de muur gereden.

Iedere millimeter telt daarbij om ‘rondetijd te vinden’ en sneller te gaan. Vooral op stratencircuits wordt het over de limiet gaan genadeloos afgestraft. Voor de rijders is het dan ook zoeken naar de balans tussen risico’s nemen en daardoor sneller proberen gaan of soms ook crashen.

Aan het einde van de tweede oefensessie vonden we opnieuw beide Ferrari’s helemaal bovenaan terug. Deze keer was het Carlos Sainz die de snelste tijd reed, gevolgd door teamgenoot Charles Leclerc. George Russell vervolledigde in de Mercedes de top drie terwijl Max Verstappen de achtste tijd reed.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner