FIA herbekijkt overtreding van Lewis Hamilton tijdens GP van Qatar

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Qatar kwam het al snel tot een aanrijding tussen Lewis Hamilton en George Russell. Hamilton kwam in de grindbak terecht en moest opgeven. Voor de aanrijding met Russell kreeg Hamilton geen straf maar voor wat hij na zijn opgave deed werd hij wel bestraft.

Hamilton stak immers zonder toestemming de baan over. De stewards gaven Hamilton daarvoor een reprimande en een boete van maar liefst 50 000 euro, waarvan de helft voorwaardelijk. Dossier gesloten zou je dan denken maar nu blijkt dat de FIA de bezorgdheid heeft dat Hamilton, als één van de meest invloedrijke F1-piloten, een voorbeeldfunctie heeft voor veel jongeren. Daarom heeft de FIA nu alsnog een extra onderzoek gestart.

“De FIA herbekijkt het incident waarbij Lewis Hamilton tijdens de GP van Qatar de baan overstak,” aldus een woordvoerder van de FIA. “De FIA merkt op dat Lewis zich tijdens de daaropvolgende hoorzitting bij de stewards verontschuldigde en erkende dat het oversteken van de baan een ernstige veiligheidsovertreding was. Gezien zijn voorbeeldfunctie is de FIA echter bezorgd over de indruk die zijn acties kunnen hebben opgewekt bij jongere rijders.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023