FIA is zoektocht begonnen naar een twaalfde F1-team

De FIA heeft via een mededeling laten weten dat het een selectieprocedure is begonnen om een twaalfde F1-team te vinden.
image
De Formule 1 wil opnieuw twaalf teams op de startgrid hebben staan en de FIA is daarvoor een zoektocht begonnen. De laatste keer dat er nieuwe F1-teams bijkwamen in de Formule 1 dateert ondertussen van 2010. Toen vervoegden Hispania, Virgin Racing en Lotus Racing de startgrid.

Hispania werd later omgedoopt tot HRT maar stapte in 2012 uit de Formule 1. Virgin Racing werd omgedoopt tot Marussia en voert samen met Caterham, het voormalige Lotus Racing, telkens een strijd voor de tiende plaats bij de constructeurs. Enkel de top tien van de constructeurs mag immers delen in het geld van de prijzenpot.

De FIA wil dus echter terugkeren naar twaalf teams op de startgrid en is op zoek naar kandidaten. De oproep komt op een opmerkelijk moment want het voorbije jaar doken er steeds opnieuw berichten op over de slechte financiële situatie waarin sommige teams momenteel verkeren. Bovendien laait de discussie over het invoeren van een budgetplafond opnieuw hoog op. Het budgetplafond moet ervoor zorgen dat de gemaakte kosten in de Formule 1 binnen de perken blijven en het verschil tussen de rijkste teams en kleinere teams beperkter worden.

Geïnteresseerden moeten voor vrijdag 3 januari 2014 om 17 uur iets laten weten bij de FIA. Vervolgens zullen de kandidaten verdere details krijgen, geinteresseerde partijen zullen overigens een administratieve kost van 5000 Dollar moeten betalen en inzicht geven over alle aandeelhouders van de partij die haar kandidatuur indient.

“De FIA verwacht dat de volledige aanvragen ingediend zullen moeten worden voor 10 februari 2014, waarna erop 28 februari een beslissing zal genomen worden,” luidde het nog in de mededeling van de FIA. ”

De FIA liet ook nog weten dat het welzijn van de sport op lange termijn centraal staat en dat dit mee zal bepalen welke kandidaat het zal halen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}