OFFICIEEL: Sergio Perez voor meerdere seizoenen naar Force India

Zoals verwacht kondigde Sahara Force India vandaag Sergio Perez aan als teamgenoot voor Nico Hülkenberg.
image
Het zat er al een tijdje aan te komen, maar sinds deze namiddag is het officieel. Sergio Perez zal het tweede stoeltje bij Force India invullen, naast de terugkerende Nico Hülkenberg. Perez werd enkele weken geleden, net voor de GP van de Verenigde Staten, door McLaren aan de kant geschoven, na de tegenvallende resultaten van het voorbije seizoen.

De Mexicaan werd al een tijdje gelinkt aan Force India en Sauber, waarbij eerstgenoemde uiteindelijk aan het langste eind trok. Teambaas Vijay Mallya is in de wolken met zijn rijdersbezetting voor volgend seizoen.

“Het doet me plezier Sergio te mogen aankondigen voor volgend jaar. Hij brengt een gezonde combinatie mee van jeugd en ervaring, en zijn laatste resultaten hebben indruk op mij gemaakt. Hij eindigde al enkele malen op het podium en het feit dat hij vorig seizoen voor McLaren mocht rijden, betekent dat we hem in de toekomst in het oog zullen moeten houden.”

“We weten ook dat Sergio over heel wat talent beschikt, en we zijn dan ook blij dat hij ons team komt vervoegen. Hij heeft heel veel vuur en snelheid in zich. Onze taak is nu om hem zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen bij ons, zodat hij zich helemaal kan ontplooien. Met Sergio naast Nico beschikken wij voor volgend seizoen over een uiterst competitief duo, en dat zal ons zeker helpen om onze doelen in 2014 te verwezenlijken.” aldus Mallya.

Ook Perez zelf is opgelucht dat hij in de Formule 1 kan blijven, met het nieuwe V6-tijdperk in het vooruitzicht. “Ik ben zeer verheugd om Force India als mijn nieuwe werkgever te mogen presenteren. Dit team genoot altijd mijn voorkeur, en ik ben echt opgelucht dat alles nu eindelijk officieel is. Ik wil heel graag Vijay en het hele team danken voor de kans die ik nu krijg. Dit is een jong team die heel wat vastberadenheid vertoont. De voorbije jaren hebben ze dan ook al heel competitieve wagens gemaakt. Alles verandert dan wel volgend seizoen, maar toch heb ik nu al heel wat vertrouwen voor 2014. Het eerste wat ik nu wil gaan doen is de fabriek bezoeken en iedereen binnen het team leren kennen.”
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:29:”perez_forceindia_headline.jpg”;}
Zoals verwacht kondigde Sahara Force India vandaag Sergio Perez aan als teamgenoot voor Nico Hülkenberg.