Naast Fastest Lap Award nu ook trofee voor meeste poleposities

Naast de technische regels krijgen ook de sportieve reglementen hun jaarlijkse facelift.
image
Sinds 2007 reikt de Internationale Autosportfederatie al een trofee uit voor het grootste aantal snelste rondes tijdens een seizoen. Sebastian Vettel haalde deze beker reeds drie keer binnen. Kimi Raikkonen won de award twee maal, en Fernando Alonso en Mark Webber elk één keer.

Daar komt nu nog een award bij, want vanaf volgend seizoen beloont de FIA de rijder met het hoogst aantal poleposities met een nieuwe trofee. Mocht er echter sprake zijn van een gelijke stand, dan wordt verder gekeken naar het aantal tweede plaatsen, derde plaatsen of verder, tot er uiteindelijk een winnaar uit de bus komt.

Tijdens het seizoen 2013 pakte viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel maar liefst negen poleposities, dus de Duitser zal de te kloppen rijder worden voor de eerste beker volgend jaar.