FIA legt uit waarom Sebastian Vettel niet bestraft werd voor ‘valse start’

Michael Masi heeft bijkomende uitleg gegeven waarom Sebastian Vettel niet bestraft werd na zijn mogelijk valse start.


Sebastian Vettel mocht afgelopen weekend in Suzuka van op de pole starten maar hij wist die niet te verzilveren. Het leek erop dat Vettel net na de start even stilviel maar bij nader inzien kon je zien dat de Ferrari al even bewoog toen de lichten nog op rood stonden.

De viervoudige wereldkampioen kwam er zonder straf vanaf terwijl Kimi Raikkonen in Rusland wel bestraft werd voor een soortgelijk manoeuvre.

Michael Masi laat weten dat volgens het systeem dat de valse starts moet detecteren alles binnen de marge was en dat er dus geen reden was om Vettel te bestraffen.

“De beste vergelijking is met Valtteri Bottas een aantal jaar geleden (in Oostenrijk),” aldus Masi.

“Het viel daarbinnen en dat is de reden waarom dit de bewezen methode binnen de reglementen is om te bepalen of het wel of geen valse start is.”

Hij laat ook nog weten dat het huidige systeem niet nieuw is en dat de FIA ook blijft zoeken naar andere systemen om zulke situaties beter te kunnen analyseren.

“Het huidige systeem is er al een aantal jaren. Ondertussen is de technologie geëvolueerd met onboard camera’s om dingen beter te zien, daar moeten we in de toekomst naar kijken maar op dit moment is het huidige systeem de doorslaggevende factor.”

Masi ontkent dat er tegen de rijders zou gezegd zijn dat elke beweging voor het doven van de lichten zou leiden tot een bestraffing.

“Dat klopt niet, ik geef die briefings. Er is de coureurs enkel verteld dat ze achter of op de lijn moeten staan voor het signaal en of de sensor actief is, dat staat in het reglement. De startsensor moet het kunnen lezen en dus een signaal kunnen geven of het wel of geen valse start is.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022