FIA maakt zich zorgen over losgekomen wiel tijdens crash GP van België

Tijdens de redelijk zware crash van Antonio Giovinazzi kwam er een wiel los na de impact. Voor de FIA duidelijk iets om zich zorgen over te maken en een doorgedreven onderzoek naar de oorzaak daarvan te voeren.


“Ja, dit is een zorg voor ons,” aldus racedirecteur Michael Masi over de crash van Giovinazzi waarbij een wiel los kwam.

“Ik ben niet honderd procent zeker waardoor het los kwam. Van zodra de wagen werd teruggebracht zijn onze technische teams onmiddellijk met hun onderzoek begonnen. Ze hebben heel wat foto’s genomen en we hebben uiteraard ook heel wat beelden ter beschikking.”

Volgens Masi is het belangrijk om te weten te komen waardoor het wiel los kwam. Normaal zijn er immers kabels die er voor moeten zorgen dat de wielen ook na een crash aan de wagen blijven hangen.

Gelukkig zorgde het losgekomen wiel niet voor een drama want het raakte wel George Russell toen die Giovinazzi probeerde te ontwijken. Russell liet daarover al weten dat het redelijk angstaanjagend was maar tegelijkertijd was hij ook blij dat de halo op zijn wagen stond.

“De technische afdeling van de FIA zal samen met de veiligheidsafdeling onderzoeken waardoor het wiel los kwam,” aldus Masi.

“Ik denk dat het te vroeg is om conclusies te trekken. Na zo’n incident moet je alle beschikbare data bekijken en de juiste mensen het onderzoek laten doen naar wat er juist gebeurd is.”

“Vervolgens moeten we na de conclusies een beslissing nemen, nu is het daar nog te vroeg voor,” besloot de racedirecteur van de FIA.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print