Weekendkaart GP van Turkije kost slechts 10 euro

De organisatie van de GP van Turkije wil van de terugkeer op de F1-kalender een groots event maken en daar horen ook zeer democratische toegangsprijzen bij.


Door het coronavirus moest er sterk gepuzzeld worden om een nieuwe F1-kalender 2020 samen te stellen. Daarbij keren enkele circuits van vroeger terug op de F1-kalender, waaronder ook de GP van Turkije.

Voor het eerst sinds 2011 zal er op Istanbul Park een F1-race georganiseerd worden en daarbij stelt de organisatie financieel gewin duidelijk niet voorop. Zo hopen de organisatoren ongeveer 100 000 toeschouwers te mogen verwelkomen en zouden weekendtickets voor de GP van Turkije slechts ongeveer 10 euro kosten.

Vural Ak, voorzitter van promotor Intercity, laat weten dat ongeveer 100 000 toeschouwers verwelkomen geen probleem zou mogen vormen. Daarvoor is het Istanbul Park volgens hem uitgestrekt genoeg, zeker met in het achterhoofd houdende dat er normaal maximaal 220 000 toeschouwers verwelkomd kunnen worden.

“We moeten op alles voorbereid zijn,” aldus Vural Ak. “Als de situatie rond het virus verslechterd dan kunnen we de race zonder toeschouwers organiseren. We weten echter dat het circuit een grote capaciteit heeft. We kunnen ongeveer 220 000 toeschouwers op de tribunes en de open plekken ontvangen.”

“We kunnen op een bepaald moment uit veiligheidsoverwegingen bepaalde plaatsen afsluiten maar we kunnen zo’n 100 000 toeschouwers toelaten als we de corona-maatregelen respecteren.”

De ticketprijzen liggen naar F1-normen bijzonder laag en dat kan een rush op tickets veroorzaken. Een dagticket zou ongeveer 3,40 euro kosten een weekendticket 10,20 euro. Er mag dus een stormloop op de tickets verwacht worden.

“Op het vlak van de ticketverkoop heeft de Formule 1 bepaalde standaarden en prijzen,” aldus Ak. “Intercity zijnde hebben we geen grote financiële belangen bij het organiseren van dit event en de overheid moedigde ons aan om dit te doen.”

Tickets voor de GP van Toscane op het circuit van Mugello zijn net iets duurder …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022