FIA neemt beslissing na onderzoek naar ‘wangedrag’ Lance Stroll in Qatar

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

De FIA heeft haar onderzoek naar het ‘wangedrag’ van Lance Stroll tijdens het raceweekend in Qatar afgesloten. Dat onderzoek kwam er nadat tijdens de kwalificatie op vrijdag te zien was dat hij zijn fysio zou geduwd hebben na zijn uitschakeling in Q1.

Er was tijdens het raceweekend in Qatar veel te doen rond de beelden. Heel wat fans reageerden op de sociale media en de FIA zagen zich genoodzaakt een onderzoek te starten. Daarbij zou er een vermeende inbreuk op het sportief reglement van de Formule 1 hebben plaatsgevonden.

Bij de FIA riepen ze Lance Stroll op het matje en uiteindelijk volgde een verdikt waarbij er rekening werd gehouden met de excuses van Lance Stroll.

“We kunnen bevestigen dat de FIA Compliance Officer excuses van Lance Stroll heeft gekregen voor zijn handelingen tijdens de GP van Qatar,” zo luidt het in een statement van de FIA.

“De Compliance Officer nam notie van de excuses en gaf een waarschuwing waarbij Lance op zijn verantwoordelijkheden als deelnemer werd gewezen die verbonden zijn aan de FIA Code of Ethics alsook andere richtlijnen van de FIA met betrekking tot het sportief reglement.”

“De FIA blijft een beleid van zero-tolerantie hanteren tegen wangedrag en veroordeelt acties die leiden tot fysiek intimidatie.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023