Frederic Vasseur: “Wat we in Qatar te zien kregen was de F1 onwaardig”

Ferrari
Ferrari

Afgelopen weekend was er weer veel te doen rondom de baanlimieten op het circuit van Lusail in Qatar. Daarbovenop kwamen dan nog eens de extreme hitte en vochtigheid die de rijders moesten trotseren plus dan nog eens een kritiek probleem met de kerbstones die de veiligheid omtrent de banden in het gedrang bracht. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur is dan ook van mening, zoals vele anderen, dat dit niet F1-waardig is.

“Voor mij persoonlijk was het grootste probleem afgelopen weekend de baanlimieten, des te meer omdat we het reeds voorgehad hebben dit jaar in Oostenrijk. We hadden een zwaar vermoeden dat het hier hetzelfde zou zijn en alle verwachtingen hierover werden helaas volledig ingelost. Het was op alle gebieden een loodzware race dus ik neem de rijders zeker niets kwalijk. Ik zou zeggen, doe het hen maar eens na wat ze afgelopen weekend gepresteerd hebben.”

“Voor de fans is het allemaal nog minder duidelijk als voor ons omdat wij simpelweg over veel meer data, info en schermen beschikken als de normale tv-kijker. Ineens krijgen ze boodschappen te zien van tijdstraffen zonder dat ze eigenlijk goed op de hoogte zijn, dat maakt het allemaal nodeloos ingewikkeld.”

Vasseur dringt dan ook aan op het zoeken naar een oplossing voor de problemen.

“Wat we afgelopen weekend gezien hebben is niet hoe we de F1 willen brengen, dus ja ik ben kritisch over hoe alles verlopen is. Daarentegen heeft de FIA wel snel en kordaat opgetreden in verband met de veiligheid van de banden, niets maar dan ook niets gaat boven veiligheid en in de mate van het mogelijke hebben ze dit snel en goed toegepast zodat we alsnog een goede race hebben kunnen brengen.”

Geschreven door Vincent Bogaerts

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023