Lando Norris: “Met McLaren kunnen we Ferrari in het kampioenschap verslaan”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

De voorbije raceweekends slaagde McLaren erin om van alle teams het meeste aantal punten te behalen. Daarmee naderde McLaren enorm op Mercedes, Ferrari en Aston Martin. Volgens Lando Norris kan McLaren tijdens de resterende races er nog in slagen om zelfs Ferrari te verslaan.

“Ik denk dat het doenbaar is. Enkele races geleden hadden we een achterstand van zo’n 70 punten op Aston Martin. Ik bedoel, Fernando zei ook dat we overmoedig waren,” aldus Norris.”

“Ik denk dat we het zeer goed doen, niet alleen op het vlak van snelheid, maar we deden ook een pitstop in 1,8 second wat erg indrukwekkend is. Ze hebben ongelooflijk hard gewerkt dus het team consistent belonen is erg motiverend en geeft hen ieder weekend een grote boost.”

“Ze houden van de smaak van succes. Het is de eerste keer dat ze het op constante basis krijgen en ik denk dat het er alleen maar voor zorgt dat ze ieder weekend meer en meer willen dat we dat behalen dus de jongens doen het zeer goed. Ik denk dat we het als rijders erg goed gedaan hebben en dat gaan we proberen om te blijven doen.”

Volgens Lando Norris zijn de recente resultaten van McLaren tijdens de voorbije raceweekends erg bemoedigend. Ondanks de achterstand die McLaren momenteel nog in de wk-tussenstand heeft lijken Lando Norris en McLaren steeds meer hun pijlen te richten op Mercedes, Ferrari en Aston Martin.

“We weten dat Mercedes zeer snel is, waarschijnlijk bijna zo snel als wij hier in Qatar waren, ze blijven echter gewoon fouten maken,” aldus Norris. “Ik ben zeker dat wanneer ze een foutloos en zuiver raceweekend hebben dat ze dan ons leven wat lastiger maken en daarom ben ik er niet zeker van dat we Mercedes kunnen inhalen.”

“Maar als ik de vergelijking met Ferrari maak, nog maar drie weekends geleden stond Ferrari op de pole en waren ze bijna races aan het winnen en er is niet echt iets gewijzigd, het is gewoon een ander circuit. We zien er beter uit, zij wat slechter.”

“We zijn zeker en vast niet overmoedig. We hebben zelfvertrouwen, ik denk dat we dat moeten hebben, maar we weten dat er nog enkele races zijn waarbij we niet zo sterk zullen zijn.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023