FIA neemt maatregelen om achterpoortje verbod op olieverbranding te sluiten

Olieverbranding in de Formule 1, het is een hot item in de Formule 1. Ook nu weer want de FIA onderneemt bijkomende maatregelen om olieverbranding te voorkomen.


Al geruime tijd verdenken vooral de topteams elkaar ervan om olie te verbranden en zo extra vermogen op te wekken. Vooral tijdens de kwalificatie zou het verbranden van olie voor extra vermogen zorgen, sommigen spraken bij Mercedes zelfs van een zogenaamde ‘party mode’.

De FIA ondernam al verschillende maatregelen om het verbranden van olie te voorkomen. FIA technisch delegaat Jo Bauer spoort al geruime tijd naar eventuele onregelmatigheden en de FIA neemt nu een bijkomende maatregel om eventuele achterpoortjes verder te dichten.

In een nieuwe richtlijn die aan de teams kenbaar werd gemaakt laat de FIA weten dat de teams tijdens de kwalificatie geen olie meer mogen bijvullen. De nieuwe maatregel doet vermoedens rijzen dat sommige teams dit achterpoortje zouden gebruiken. Het zou echter vooral een voorzorgsmaatregel van de FIA zijn om nog strenger te kunnen toekijken dat er toch geen olie wordt verbrand.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print