FIA: “Nieuwe camera-koeling van Ferrari lijkt legaal”

FIA-racedirecteur Charlie Whiting heeft laten verstaan dat de nieuwe camera-koeling van Ferrari op het eerste zicht legaal lijkt te zijn.


In Singapore introduceerde Ferrari een nieuw soort camera-koeling, dit nadat het eerst voor de nodige commotie had gezorgd door haar camera met een zak droog ijs af te koelen. Die blokkeerde volgens sommigen videobeelden van specifieke onderdelen die Ferrari afgeschermd wenste te houden.

De FIA verbood de koeling met de zak droog ijs vanaf de GP van Italië. In Singapore kwam Ferrari met een nieuw soort koeling maar die lijkt volgens Charlie Whiting dus niet voor problemen te zorgen. Het camerazicht zou niet afgeschermd worden en ook de camera’s zouden mogelijk niet beschadigd worden, iets waarvoor de FOM vreesde met de zak droog ijs.

“We hebben het bekeken en het zicht wordt niet geblokkeerd,” aldus Whiting. “Het zou alleen maar een probleem zijn indien het zicht wordt geblokkeerd.”

“Indien ze de OCU koelen, het onderdeel waarop de camera staat, en dat is oké voor de FOM, dan is het ook oké voor ons, zo lang ze het zicht van de camera maar niet blokkeren.”

Volgens Whiting onderworp hij Ferrari maar aan een korte inspectie, maar lijkt er op het eerste zicht dus geen probleem met het nieuw type koeling te zijn, al zou er wel nog een uitgebreidere inspectie volgen.

“Ik ging naar Ferrari en het stond zelfs niet op de wagens. Het was zo’n uur na een oefensessie,” aldus de FIA-racedirecteur. “Blijkbaar plaatsen ze het in de airbox en in eerste isntantie moet het koude lucht in de airbox blazen en naar nog enkele andere plaatsen waar ze koeling toepassen.”

“We zullen het nogmaals bestuderen maar het is niet onze topprioriteit,” besloot Whiting, die tevens suggereerde dat Ferrari mogelijk iedereen gewoon wat van de wijs probeert te brengen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen