Stoffel Vandoorne als reserverijder naar Ferrari?

Geef toe, wanneer je bovenstaande titel leest dan frons je misschien je wenkbrauwen, maar volgens sommigen behoort het zeker en vast tot de mogelijkheden.


De teams waar Stoffel Vandoorne het meeste kans maakt op een racezitje maakt zijn Sauber en Toro Rosso, al is er bij beide teams een dikke ‘maar’ die er voor zorgt dat Vandoorne zijn kansen op een racezitje daar bijzonder klein zijn. Daarnaast lijkt ook Williams eventueel een mogelijkheid.

Stoffel Vandoorne liet onlangs in een interview echter verstaan dat de kans dat hij volgend jaar op de startgrid van de Formule 1 staat erg klein is geworden. Dan toch maar een andere raceklasse in 2019? Of toch nog F1 als reserverijder?

De rol van reserverijder kan mogelijk een nieuw elan geven aan de F1-carrière van Stoffel Vandoorne. Onder andere Kevin Magnussen ging Vandoorne voor. De Deen werd na zijn debuutseizoen door McLaren aan de kant geschoven en na een jaartje als reserverijder keerde Magnussen terug op de startgrid als racepiloot bij Renault.

Vandoorne zou voor een gelijkaardig scenario kunnen gaan maar dan als mogelijke reserverijder bij Ferrari. Bij Ferrari is Daniil Kvyat momenteel reserverijder maar mogelijk wordt Kvyat terug racepiloot bij Toro Rosso. indien vervolgens ook Antionio Giovinazzi naar Sauber zou trekken, de Italiaan maakt immers deel uit van de Ferrari Driver Academy, dan zou Ferrari geen rijder hebben voor de rol van test- en ontwikkelingsrijder.

De Italiaanse renstal heeft voor zo’n functie het liefst een rijder met de nodige ervaring en dan zou inderdaad onze landgenoot Stoffel Vandoorne mogelijk die rol kunnen vervullen. Volgens Gert Vermersch van ‘Het Nieuwsblad’ zou het verhaal alvast steek houden. Er werd gepolst bij ingewijden uit het wereldje maar bevestiging dat Vandoorne daadwerkelijk kans maakt kwam er niet, al werd de denkpiste ook zeker niet afgekraakt.

Stel dat we even terugkeren naar het ‘scenario Kevin Magnussen’, dan zou Vandoorne eventueel na een jaartje als reserverijder bij Ferrari eventueel kans maken bij Haas of Sauber in 2020 of 2021. Allebei rijden ze met Ferrari-motoren en tegen dan lijken er eventueel wel enkele racezitjes vrij te kunnen komen.

Een op het eerste zich vreemde denkpiste zou dus wel eens tot de mogelijkheden kunnen behoren. En voordat u zegt: ‘Komaan, niet zeveren’. Wie had ooit gedacht dat Lewis Hamilton McLaren voor het problematische Mercedes zou verlaten? Of dat Vettel bij Red Bull zijn contract zou ontbinden om halsoverkop naar Ferrari te gaan. En Alonso van Ferrari naar McLaren?

Inderdaad, er zijn in de F1 al zaken werkelijkheid geworden die op het eerste zicht nog onlogischer leken …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022