George Russell op weg naar Williams, Giovinazzi naar Sauber?

De huidige leider in Formule 2-kampioenschap, George Russell, ligt in pole position om volgend jaar bij Williams aan de slag te gaan. Bij Sauber lijkt het er sterk op dat Antonio Giovinazzi zal promoveren naar een vast racezitje.


Volgens het Braziliaanse ‘Globo’ is het enige wat George Russell nog scheidt van Williams een handtekening van de jonge Brit. Daardoor lijkt Esteban Ocon zijn laatste kans op een racezitje voor 2019 te zijn gaan vliegen.

Ook bij Ferrari lijken de laatste puzzelstukjes op hun plaats te vallen en maakt testrijder Antonio Giovinazzi het meeste kans om volgend jaar achter het stuur van een Sauber te zitten.

De teambaas van de Scuderia, Maurizio Arrivabene, liet in Singapore weten dat we in de komende weken meer duidelijkheid zouden krijgen over de toekomst van Giovinazzi.

De kans dat we volgend jaar Stoffel Vandoorne of Esteban Ocon op de F1-grid zullen zien is heel klein geworden. Bij Toro Rosso zijn er in principe nog twee zitjes maar bij Red Bull hebben ze al laten weten dat de Mercedes-achtergrond van Ocon een doorn in het oog is en Dr. Helmut Marko is naar verluidt niet erg gecharmeerd door Stoffel Vandoorne. Misschien biedt een rol als ontwikkelingsrijder bij Ferrari wel een uitweg voor onze landgenoot.

Wie zich van dat jonge geweld niets aantrekt is Kimi Raikkonen, de Fin verraste vriend en vijand door voor twee jaar bij Sauber aan de slag te gaan. Zijn manager liet weten dat Kimi simpelweg nog graag racet.

“Hij had kunnen stoppen maar hij houdt er gewoon van om F1 te rijden,” aldus manager Steve Robertson. “Hij heeft acht jaar voor het meest iconische team van de F1 gereden, dat is ongelofelijk. Nu heeft hij beslist van zijn carrière te beëindigen waar hij ze ooit begon.”

Robertson laat weten dat het Raikkonen zelf was die het initiatief genomen heeft om de gesprekken met Sauber te beginnen.

“Kimi heeft eerst met hen gepraat en daarna heeft hij het aan mij overgedragen. Ze zeiden dat ze geïnteresseerd waren en Kimi was dat ook. Het is hetzelfde verlopen zoals het altijd verlopen is gedurende zijn carrière.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen