FIA onderneemt extra maatregelen tegen teams die valsspelen met ‘flexibele vleugels’

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Er zijn opnieuw ernstige geruchten en aanwijzingen dat op zijn minst enkele F1-teams zich schuldig maken aan het gebruikmaken van flexibele vleugels. Volgens het F1-reglement is dat echter niet toegestaan en daarom wil het extra maatregelen nemen.

Flexibele voorvleugels en/of achtervleugels, het is iets dat al jaren de Formule 1 bezighoudt. De FIA scherpte de regels al aan en volgens sommigen zouden die aanscherpingen er mee voor gezorgd hebben dat Aston Martin na een zeer sterke start een terugval heeft gekend. Er zouden echter verschillende teams gebruikmaken van ‘flexibele vleugels’.

De FIA zou nu met een zogenaamde ’technical directive’ de teams er nog eens op willen wijzen dat ‘flexibele vleugels’ niet toegestaan zijn en de richtlijnen en controles zouden verder aangescherpt worden, zo bericht ‘Motorsport.com’.

De teams zullen nu montagetekeningen en dwarsdoorsneden van hun vleugels en elementen aan de FIA moeten bezorgen zodat ze op die manier kunnen bewijzen dat ze zich aan de geldende regels houden. Daarbij is er onder andere sprake van verschillende elementen van de neus, voorvleugel en achtervleugel die aangeleverd moeten worden.

Vanaf de GP van Singapore zou de nieuwe technische richtlijn gelden en dus ook bijkomend gecontroleerd worden.