FIA onderzoekt achtervleugel van McLaren

Een nieuw seizoen zorgt steeds voor nieuwe discussies en de achtervleugel van McLaren is meteen al één van de veelbesproken onderwerpen.
De haaienvin en de achtervleugel zijn op de nieuwe wagen van McLaren met elkaar verbonden. Ook beide vleugelelementen van de achtervleugel worden hierdoor met elkaar verbonden. Dit heeft tot gevolg dat de achtervleugel iets stijver is en de McLaren daardoor een iets hogere topsnelheid zou kunnen verkrijgen.

Charlie Whiting zal als hoofd van de technische afdeling van de FIA naar het hoofdkwartier van McLaren gaan en daar de constructie onderzoeken. Eerder had ook al Christian Horner, teambaas bij Red Bull, aan de FIA gevraagd om de constructie te bekijken.

Bij McLaren is men echter gerust over heel de zaak aangezien men zelf reeds met de FIA over de constructie had gesproken.

image
a:0:{}
Na zes maanden hard werken is de droom bij Lotus Racing eindelijk begonnen. Jarno Trulli eindigde als 17de terwijl Heikki Kovalainen het iets beter deed door de 15de plaats in de wacht te slepen.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print