“HRT is een seconde sneller dan Lotus en Virgin”

HRT heeft nog geen meter gereden en toch is Bruno Senna al zeer enthousiast. In zijn column op motorsport-magazin.com zegt hij dat de HRT de snelste wagen van de nieuwkomers heeft.
“Ik ben heel blij dat ik maandag op het vliegtuig naar Bahrein kan stappen. We hebben de wagen nog niet getest maar dat moet dan maar in Bahrein gebeuren, tijdens het raceweekend.”

“Door de vertraging die het team heeft opgelopen is de wagen ook minder snel geworden. Zo zullen we nog met een stalen ophanging en remsysteem rijden in de plaats van een van koolstofvezel. Dat maakt de wagen zo’n twintig kilogram zwaarder dan gehoopt. Toch beweert Dallara dat onze wagen een volle seconde sneller is dan de andere nieuwe teams, als er geen problemen zijn met de balans van de wagen.”

“Met Colin Kolles, Geoff Willis en (onze landgenoot) Jacky Eekelaert hebben we een heel ervaren team dat onze wagen moet perfectioneren.”

De neef van de verongelukte drievoudige wereldkampioen verwacht zelf wel wat problemen, wat normaal is bij een nieuw team. Hij acht het realistisch dat HRT, net als Virgin, met hydraulische problemen af te rekenen kan krijgen.

Door Stef Mertens
a:0:{}
Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso staat duidelijk terug aan de top. De Spanjaard won vandaag de race in Bahrein en de smaak van champagne valt vast weer in de smaak.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print