FIA onderzoekt incident met baanmarshall tijdens GP van Singapore

De FIA is een onderzoek gestart naar het incident met de baanmarshall tijdens de GP van Singapore.


Door de crash met Nico Hulkenberg tijdens de start van de GP van Singapore kwam meteen de safety car op de baan. Nadat de wagen van Hulkenberg alsook de grootste brokstukken van de baan waren gehaald werd de safety car van de baan gehaald waarna de race opnieuw hervat kon worden.

Het was bij die herstart dat het grondig misliep. Terwijl de F1-bolides opnieuw aangestormd kwamen liep er plots immers een baanmarshall in midden van de baan. De man moest een spurtje trekken en rende letterlijk voor zijn leven, alvorens de F1-bolides onder leiding van Nico Rosberg langs hem raasden.

Het was een opmerkelijk incident, maar zeker niet het eerste tijdens de GP van Singapore. Vorig jaar liep er tijdens de race immers ook al plots een man over het circuit. De FIA is alvast een onderzoek gestart naar het incident met de baanmarshall.

Volgens de FIA-procedures moet er eerst bij de drie sectoren van het circuit nagegaan worden of de baan vrij is alvorens de safety car van de baan wordt gehaald en de herstart kan plaatsvinden. Deze procedure zou naar verluidt correct gevolgd zijn. Een official van het circuit zou echter na het doorlopen van de controleprocedure aan een baanmarshall gevraagd hebben om nog een brokstuk van de baan te halen.

“We nemen dit zeer ernstig. We proberen de schuld zeker niet in één iemand zijn schoenen te schuiven. We zullen er alles aan doen om te vermijden dat zoiets opnieuw gebeurt,” aldus een woordvoerder van de FIA tegenover het Britse ‘Autosport’.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022