FIA overweegt om startgridprocedure van F1-races aan te passen

De FIA adviseert dat verschillende raceklassen, waaronder ook de Formule 1, hun procedures voor de startopstelling aanpassen.


De startgrid van de Formule 1 lijkt in het uur voorafgaand aan de start van de race soms een mierennest. De rijders, mecaniciens, journalisten, fotografen, VIP’s en uiteraard ook de rijders zelf lopen allemaal over de startgrid.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bijkomende maatregelen noodzakelijk zijn om de ‘sociale afstand’ te kunnen handhaven. Er werd door de FIA dan ook een uitgebreid document opgesteld dat geldt voor verschillende raceklassen en dat mee moeten helpen voorkomen dat het coronavirus zich kan verspreiden.

Uit het document blijkt dat de startgrid en de procedure die voorafgaat aan de effectieve start een van de meest risicovolle momenten is. Daarom zullen er waarschijnlijk alternatieve procedures opgesteld worden voor de start van de races.

Een van de mogelijkheden is dat de wagens in de toekomst vanuit de pitbox rechtstreeks naar hun positie op de startgrid rijden. Vervolgens zou er maar een zeer gering aantal personen op de startgrid toegelaten worden. Ook de gebruikelijke podiumceremonie en interviews worden waarschijnlijk aangepast.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}