FIA schrijft tender uit voor F1-bandenleverancier vanaf 2025: “Pirelli heeft veel interesse”

Pirelli Motorsport
Pirelli Motorsport

Sinds 2011 is Pirelli de exclusieve bandenleverancier van de Formule 1. De FIA heeft echter een tender uitgeschreven in haar zoektocht naar een exclusieve bandenleverancier vanaf het seizoen 2025.

Het huidige contract van Pirelli om F1-bandenleverancier te zijn loopt tot eind 2024. Maar vanaf 2025 zal er een nieuwe overeenkomst noodzakelijk zijn. De FIA heeft daarvoor een tender uitgeschreven voor de periode 2025-2027. Gezien de grote investeringen die Pirelli tot dusver in de Formule 1 heeft gedaan lijkt het logisch dat de Italiaanse bandenfabrikant zich kandidaat stelt voor de nieuwe tender. Bovendien zijn de vereisten voor de nieuwe tender grotendelijks gelijkaardig aan wat de vereisten de voorbije jaren waren.

“Het kader dat de FIA heeft beschreven komt in grote lijnen overeen met de motorsportstrategie van Pirelli en daarom hebben we veel interesse. Als Italiaans bedrijf zijn we sinds 2011 reed meer dan een decennium als wereldwijde bandenleverancier verbonden aan de Formule 1,” liet Pirelli in een statement weten.

“Een definitieve beslissing over een deelname van Pirelli aan het selectieproces zal genomen worden eenmaal we het document van de FIA nauwkeurig hebben bekeken.”

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print